Immunrendszer erősítése méhpempővel
A méhpempő értékes összetevőinek köszönhetően képes megerősíteni a szervezetet. Érdemes minden évszakban fogyasztani, de a tavaszi vitaminhiányos időszakban különösen hasznos segítség.
A Mannavita méhpempő az első, Magyarországon forgalomban helyezett tiszta méhpempő, mely kétféle kiszerelésben kapható. A hagyományos változat minimum 2,2% 10-HDA savat tartalmaz, míg a prémium változatban minimum 2,5% 10-HDA savtartalom található. A 10-HDA sav egy természetes gyulladáscsökkentő és baktériumellenes vegyület, mely segít megelőzni a megfázásos, fertőzéses, influenzás megbetegedéseket, illetve erősíti az immunrendszert [1].
Az immunrendszer feladata rendkívül összetett és bonyolult. A mindennapjaink során számos támadást kell kivédenie és visszavernie.
Emiatt előfordul, hogy néha meggyengül, ezáltal pedig az alábbi tüneteket észlelhetjük:
- gyakori és visszatérő fertőzések
- fáradtság, levertség, kedvetlenség
- nyugtalanság
- stressz, idegi kimerültség
- koncentrációzavar
Ilyenkor a szervezetnek segítségre van szüksége, az immunrendszert stimulálni kell azért, hogy újra erős legyen és fel tudja venni a harcot a folyamatos támadásokkal szemben.
A méhpempő kiváló természetes immunerősítő, immunrendszer stimuláló. A szintetikus vitaminokkal szemben a méhpempő 250 biológiai aktív hatóanyagot tartalmaz, amelyek természetes módon segítik a szervezet megfelelő működését.
A méhpempő fogyasztása
A méhpempőt érdemes kúraszerűen fogyasztani, egy kúra időtartama 2-3 hónap, majd 2-3 hét szünet után folytatható. A kúra időtartama alatt felnőtteknek napi 1-2 g mennyiség ajánlott. A mennyiség szempontjából a testsúlyt érdemes figyelembe venni, 80 kg alatt 1 g, 80 kg-os testsúly felett pedig 2 g fogyasztása ajánlott. Gyermekek is fogyaszthatják 3 éves kor felett, nekik naponta 0,5 g az ajánlott fogyasztási mennyiség. A fogyasztás során a fém eszközök használatát kerülni kell.
A méhpempőt érdemes reggel, éhgyomorra elfogyasztani. Nem szükséges azonnal lenyelni, a jobb felszívódás érdekében érdemes pár percig a nyelv alatt tartani. A fogyasztás után 20 percet várni kell, hogy a hatóanyagok megfelelően felszívódhassanak, csak ezután érdemes más táplálékot fogyasztani.
Nem mindenki szereti a méhpempő jellegzetes ízét, ezért ők nyugodtan belekeverhetik egy kis mézbe. Ez különösen ajánlott gyermekeknél, illetve olyan személyeknél, akik emésztési zavarokkal, gyomorfekéllyel, valamint gyomorsav túltengéssel küzdenek.
A Mannavita méhpempő nyugodtan fogyasztható egyidejűleg más természetes készítményekkel, illetve gyógyszerekkel is. Amennyiben egyszerre többféle gyógyszert szed, úgy érdemes egyeztetnie kezelőorvosával.
Méhpempő lehetséges mellékhatásai
A méhpempő fogyasztásának kezdetekor előfordulhat, hogy hasmenés jelentkezik. Ez a szervezet méregtelenítésének a jele, általában 2-3 nap után elmúlik. Nem szükséges miatta abbahagyni a kúrát. A virágporra allergiások körében csak ritkán jelentkeznek allergiás reakciók a méhpempő fogyasztásakor, azonban az első alkalommal nekik érdemes óvatosnak lenni és egy kis adag elfogyasztása után 2-3 órát figyelni a szervezet reakcióit.
Magas vérnyomás esetén szintén érdemes óvatosnak lenni, előfordulhat, hogy a méhpempő megemeli a vérnyomást. Érdemes kis adagokban elkezdeni a fogyasztást, majd a vérnyomás folyamatos ellenőrzése mellett figyelni a szervezet reakcióit. A magas vérnyomásban szenvedők elinte 1-2 hétig csak 0,5 g mennyiséget fogyasszanak, majd ha a fogyasztás nem emeli meg a vérnyomást, akkor lehet fokozatosan emelni a napi adagot.
Források:
[1] https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0308814602002431
https://www.bee-pollen-buzz.com/health-benefits-of-royal-jelly.html