A visszerek olyan megvastagodott, a bőr felszíne alatt láthatóvá váló kékes-lilás színű vénák, melyek megduzzadhatnak vagy ki is dudorodhatnak, akár időszakosan, akár tartósan. Ugyan előfordul, hogy a visszerek csupán esztétikai szempontból okoznak kellemetlenséget, sokan tapasztalnak viszketést, fájdalmat, valamint nehéz érzést a lábakban.
A visszerek kialakulásának és a vénák megduzzadásának hátterében a vér áramlását szabályozó “szelepek” sérülése, vagy nem megfelelő működése áll, amely miatt a vér nem képes megfelelően áramlani, és a láb vénáiban rendellenesen felgyülemlik, kitágítva, megterhelve, és károsítva azokat.
Az életkor előrehaladtával egyre növekszik a visszerek kialakulásának kockázata, ám genetikai tényezők, vagy terhesség következtében akár már húszas-harmincas éveinkben is szembesülhetünk vele. A következőkből kiderül, hogy hogyan óvhatjuk a visszeres vénák egészségét és enyhíthetjük a kellemetlen tüneteket egyetlen termék alkalmazásával, és mit érdemes megtudnunk jótékony összetevőiről.
A visszérről a következő bejegyzésben bővebben is olvashatunk: A visszér kialakulásának okai, tünetei és természetes kezelése
Mannavita Varicorex Gyógypermet - Természetes, gyors és hatékony megoldás visszerek ellen
A Mannavita Varicorex kifejezetten a visszeres panaszok kezelésére lett kifejlesztve. A benne található jótékony összetevők, mint például a vadgesztenye, a körömvirág, a fekete áfonya, a csodamogyoró, a diólevél és a somkóró szinergikusan, egymás hatásait felerősítve hatnak, így többféle tünetet képesek egyidejűleg enyhíteni. A termék gyógypermet állagának köszönhetően könnyű felvinni és eloszlatni, így a nap folyamán igény szerinti gyakorisággal alkalmazhatjuk.
Most pedig vessünk egy pillantást a Varicorex jótékony összetevői közül a legismertebbekre és legnépszerűbbekre:
Vadgesztenye
A vadgesztenye az egyik leghosszabb ideje alkalmazott, és legnépszerűbb összetevő, ha a visszeres panaszok kezeléséről van szó. A benne található jótékony vegyületek, mint például az aescin (vagy magyarosan eszcin) jótékonyan fokozhatja a véráramlást a vénákban, valamint enyhítheti a fájdalmat, a duzzanatot, és a viszketést is. A vadgesztenye további hatóanyagai közé tartozik például a kvercetin, a kaempferol, a proantocianidinek és a szterinek is, melyek sejtvédő, gyulladáscsökkentő és sejtregeneráló hatással is rendelkeznek.
További tudnivalók a vadgesztenye jótékony hatásairól: Visszér? Lábduzzanat? Fájdalmak? - A vadgesztenye segíthet
Körömvirág
A körömvirág fokozhatja a kollagéntermelést, és kórokozóellenes hatással is rendelkezhet, így számos panasz esetén ajánlott bőrön való alkalmazása. A hazánkban is népszerű gyógynövény a visszér tüneteinek kezelésében is segítségünkre lehet, hiszen gazdag olyan antioxidánsokban, mint például a flavonoidok, a karotinoidok, a polifenolok és a triterpének, így kifejezetten ajánlott a fájdalmas és gyulladásos panaszok megelőzésére és kezelésére, valamint a bőr állapotának javítására.
Tudjunk meg többet a körömvirág külső alkalmazásáról: Milyen panaszok esetén ajánlott a körömvirág bőrön való alkalmazása?
Fekete áfonya
A fekete áfonya visszerekre és vénás elégtelenségre gyakorolt jótékony hatásait számos tanulmány vizsgálta már. Ezekből kiderült, hogy a fekete áfonya javíthatja a visszértől megviselt vénák állapotát. A fekete áfonya főbb egészségvédő tulajdonságaiért a benne található antioxidánsok, az úgynevezett antocianinok felelősek. A fekete áfonya alkalmazása részben ezeknek köszönhetően javíthatja a véráramlást, védheti és erősítheti az ereket, illetve a duzzanatot is képes lehet csökkenteni.
A következőkben bővebben is olvashatunk a fekete áfonya egészségvédő hatásairól: 6 érv a fekete áfonya fogyasztása mellett
A fenti információk tájékoztató jellegűek! Hosszú ideig fennálló, nehezen szűnő, gyakran visszatérő, vagy súlyosbodó panaszok esetén forduljunk orvoshoz!
Források:
https://www.nccih.nih.gov/horse-chestnut
https://www.sciencedirect.com/S0102695
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27974009/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/PMC3841996/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/NBK92770/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33587635/
Fotó: Cliff Booth